Namens KBO Brabant heeft voorzitter de heer Bisschops aan de gemeenten verzocht om informatie over ondersteuning in de huidige corona-crisis. Hierop heeft de gemeente Oss onderstaand antwoord verzonden.
Omdat u misschien iets aan deze informatie uit deze brief heeft sturen wij deze door. Onderaan deze mail treft u deze brief aan.

Ik mail u namens wethouder Thijs van Kessel van de gemeente Oss, naar aanleiding van uw brief van 12-03-2020 die we onlangs ontvingen. We waarderen het zeer dat u namens de ouderen en KBO ’s in Oss, actief contact met ons zoek over de informatie en bijstand aan ouderen in de huidige corona-crisis. Dank daarvoor.

 

Ik stuur u in deze mail informatie die u met uw netwerk kunt delen.

Op dit moment adviseren wij organisaties om op de volgende manier met inwoners, contacten en netwerk te communiceren voor:  

Hulpvragen voor ondersteuning:
1) overleg met uw zorgaanbieder

2) kijk in uw eigen netwerk wat er kan (kennissen familie buren)
3) komt u er niet uit: bel of mail naar Team Toegang Zorg& Welzijn, telefoon 14 0412  of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Medische vragen of vragen over lichamelijke klachten kunnen wij niet beantwoorden. Bel daarvoor uw huisarts of de GGD.   

Wat kunt u doen als de zorgaanbieder minder hulp geeft?
Zorgaanbieders hebben het door de corona-epidemie extra druk. Het lukt niet om overal de ondersteuning te geven die mensen gewend zijn. Kan uw zorgaanbieder niet alle taken uitvoeren, vraag dan aan familie, vrienden of buren om te helpen. Veel mensen werken nu thuis of hebben door de epidemie minder werk. Lukt het niet om deze problemen in uw eigen omgeving op te lossen? Neem dan contact op met de gemeente Oss. Samen met ONS welzijn en vrijwilligers kijken we dan wat we voor u kunnen doen.  Heeft u een hulpvraag? Bel of mail naar Team Toegang Zorg& Welzijn, telefoon 14 0412  of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt of kunt u iets doen voor een ander:
Hebt u tijd om zo iemand te helpen, meld je dan aan bij ONS welzijn. Zij brengen vraag en aanbod van hulp bij elkaar. 

Belt u naar het wijkteam van ONS welzijn, of naar het algemene telefoonnummer van ONS welzijn 088 - 3742525.
Voorbeelden van hulp zijn: boodschappen doen, medicijnen ophalen, hond uitlaten, een dagelijks telefoontje, eten koken.